KJØPE KATTUNGE

aal

Å skaffe seg kjæledyr bør være et godt gjennomtenkt valg og man bør vite hva man er på jakt etter. Har man mest sannsynlig mulighet til å gi den et varig hjem resten av dens liv? Har man tid og kapasitet til å ha ansvar for et annet liv? Hvilke egenskaper ønsker du hos ditt kjæledyr?

IMG_1676Katten er et levende vesen og vi som oppdrettere har et ansvar i å finne de rette hjemmene til de ulike individene vi setter til verden. Somalikatten er leken, aktiv og sosial. De er kosete og kontaktsøkende.
Men som oss mennesker har også katter ulike personligheter. Noen foretrekker å ligge i fanget når de skal kose, mens andre gjerne ligger ved siden av. Dette gjelder alt.
Skal katten gå flere timer om dagen alene, anbefaler vi i de fleste tilfeller våre kjøpere å ha to katter eller selskap fra andre dyr.

Vi vurderer våre kattunger individuelt, og IMG_8637velger hjem deretter. Om vi ser at en kattunge har ekstra behov, hjelper vi kattungen i å finne en familie som kan tilby akkurat det. Det kan for eksempel være hvis en kattunge er veldig avhengig av selskap fra en firbent venn, da velger vi hjem hvor den kan få en lekekamerat. Vi bruker magefølelsen i prosessen, og hos oss er det ikke ”første-mann-til-mølla”-prinsipp.
Somalien er ofte veldig nysgjerrig og eventyrlysten, og derfor kan trafikkert vei og rovdyr være fare. Vi anbefaler derfor også at katten i hovedsak skal leve i et innemiljø. Sele/bånd er ofte en fin måte til å lufte både to- og firbente, eller en luftegård om man har mulighet til dette.

G3
Ellers er somalikatten tilpasningsdyktig og kan trives i ulike miljøer. Vi har ikke en mal på hva vi krever at nye kjøpere skal ha. En somalikatt kan trives i en byleilighet og på en gård,  og t.o.m i båt og bobil. Det viktigste for oss er at vi kan gi fra oss kattungen til sitt nye hjem og samtidig sove godt om natten.
Vi som oppdretter legger det grunnleggende arbeidet i å få en så harmonisk og flott kattunge som mulig. Kattunger fra oss blir sosialisert bdaøgsøog håndtert allerede i fødekassen, og de lever i hjemmemiljø med både to og firbente rundt seg, enten hos oss eller hos fòrvert. De blir fòret på kvalitetsfòr og får riktig næring i hele sin oppvekst. De blir fulgt opp av veterinær om de skulle trenge det. Men det er opptil ny eier å fortsette dette arbeidet med kattungen etter at den har flyttet fra oss. Dette gjelder bl.a tilvenning til bilkjøring, andre dyr og mennesker, og håndtering og sosialisering.

Før kattungen flytter fra oss: Vi er opptatt av at våre kattunger er ID-chippet, og vi chipper derfor før de flytter fra oss. De blir vaksinert og får ormkur etter anbefalning. De blir undersøkt og får helseattest av veterinær før de leveres til sin nye familie. Kattungens foreldre er testet for PRA og PK (to kjente sykdommer hos rasen som nedarves recessivt) før parring, slik at vi aldri får en homozygot kattunge, altså en kattunge som blir rammet av disse sykdommene.

.
.

Reklame

2 kommentarer om “KJØPE KATTUNGE

  1. Hei! Ser at dere har fått kattunger. Jeg ønsker å kjøpe en Somali kattunge, helst en hann. Når blir de leveringsklare, og hva koster en kattunge.
    Hilsen Hilde Fredriksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s