En spesiell tid for oss alle

I disse spesielle tider som vi er inne i nå, er det mange ting som er vanskelig. Det er mennesker som opplever alvorlig sykdom eller som mister sine nærmeste, mange har mistet jobben permanent eller blitt permittert, for mange er det psykisk krevende at vi må holde oss så mye innendørs. Det er rett og slett en helt uvirkelig tid for alle jordklodens borgere. Hvordan verden ser ut i enden av denne pandemien forårsaket av COVID-19, er det enda ingen som vet. En ting er sikkert, og det er at det er utrolig rørende å se hvor solidarisk majoriteten av befolkningen er.

Viktig informasjon vedrørende koronavirus
Foto: NTBScanpix

Som for alle andre kom denne pandemien brått på for oss også. Vi er aktivt engasjert i vår rase og har nylig fått hentet inn nytt blod til avlsarbeidet vårt. Samtidig har vi foretatt tre spennende kombinasjoner, som nevnt i forrige innlegg. Vi har gledet oss enormt til 2020 da det ville bli et spennende år for oppdrettet og rasen. For flere av disse kattungene hadde vi avtalt med personer vi samarbeider med utenfor Norges grenser at de skulle få flytte dit. Grensene har blitt stengt på ubestemt tid. Alle tre kullene bor i tillegg i fôrhjem, noe som medfører mye oppfølging fra oss. Vi drar ofte for å ta bilder og for å følge opp kattungene. Nå får vi ikke sett de annet enn på video selv. Vi har heldigvis ekstremt flotte fôrverter som gir de akkurat den kosen og kjærligheten de trenger.

Vårt nye avlsblod er den flotte karen Tudor, en viltfarget abyssiner som bærer langhårsgen. Han har reist fra Sverige og over grensen for å kunne friske opp genmaterialet her. I tillegg har vi importert en tysk frøken i fargen fawn. Hun bærer ikke langhårsgen. De begge har kjempeflotte gemytt og har helt ubeslektet genmateriale med våre avlskatter. Grunnet dagens pandemi vet vi ikke ikke helt hvordan planene blir for 2020 enda. Imidlertid er mye av det vi syns er mest gøy er nemlig denne planleggingsperioden hvor vi setter sammen kombinasjoner. Vi får derfor vente og se om planene blir gjennomført, men i disse karantenetider kan vi like gjerne kose oss med arbeidet bak avlen. Masse bilder av Tudor finnes på hans oppdretter sin hjemmeside: www.whiskersnpaws.se


Imidlertid ser vi i slike situasjoner at vår ideologi om å holde et lavt smittepress i katteriet er ekstremt viktig, noe som er delvis begrunnelsen for at vi velger å ha flere av våre avlskatter plassert i fôrhjem fremfor å ha mange katter hjemme. Hos oss har vår visjon vært at hver katt som blir født i vårt navn, eller som importeres i vårt navn, skal ha et fullverdig og godt liv. De skal ha sosial stimuli med mennesker og også gjerne andre dyr. De skal ha en hverdag som familiemedlemmer, hvorpå avl blir en sekundær del av den individuelle kattens liv. Hos oss skal ikke katter som går i avl være innestengt på rom eller leve separat i husholdningen. Hannkatter skal kun være fertil kort dersom de opplever stress – enten om de da kastreres permanent eller kjemisk. Samtidig har dette med tanken om mange dyr på ett sted permanent, vært noe vi tenker er suboptimalt. En ting er kattens eller menneskets psykiske helse knyttet til det å ha mange dyr på ett sted. En annen ting er dette med smittepress. Et katteri med høyt smittepress kan bidra til en uhåndterlig situasjon dersom det utvikles smittsom sykdom hos en eller flere katter.

Avslutningsvis håper jeg alle våre lesere er ved god helse! Ta vare på dere selv og de rundt dere!

IMG_1417-0

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s