Vår avlshann – Goji Bananah

Goji

En spesiell gutt blir født
17. november i fjor ble vårt G-kull født. Fødselen som fant sted hos fórvert var enkel og vi fulgte med sammen og tok imot de nye verdensborgerne. Først kom det Gojien viltfarget gutt, så en blå jente, en blå gutt, deretter en viltfarget jente. Til slutt kommer det en femte kattunge med en entré jeg aldri har sett maken til. Med bare overkroppen ute kastet han armene ut og gjorde det som så ut som et seiersjubel. Som om han akkurat hadde vunnet og sto på pallen og tok imot førsteplassen. Fórverten og jeg lo mens dette varte overraskende lenge. Hjertet mitt smeltet. Denne gutten måtte få et spesielt og stilig navn. Derfor ble det (N) Kiachero Goji Bananah som enten kalles Goji eller bare Bananen. 12009772_733800203418557_7780395388181827502_n

Måtte bli vår nye avlshann
Vi bestemte oss tidlig for at vi skulle satse på blått videre fra denne kombinasjonen ettersom deres bestemor har en unik og sjelden IMG_1373blåfarge. Men allikevel klarte ikke helt hjertet å gi slipp på Goji. Som nevnt i forrige innlegg kan det være vanskelig å være habil i en sånn setting. Da vi begynte å bli åpne for tanken på å beholde en viltfarget gutt videre i avlen, prøvde vi å tenke taktisk,
for den andre viltfargede gutten hadde bedre størrelse på ørene og det er viktig for oss videre i avlen. Vi hadde flere friske diskusjoner. Men da flere oppdrettere fra ulike steder bekreftet kvaliteten til Goji og oppfordret oss til å beholde han, lot vi hjertet ta overhånd. Han måtte bare bli vår nye avlshann.

Goji

Flott og rasetypisk
Utseendemessig er Goji en utrolig flott fyr, i våre øyne. Han beveger seg akkurat innenfor standarden på alle punkter. Han har arvet mye fra sin mor. Hans far, Ekota, er av helt annen type. Han er ekstremt god 12047113_733800573418520_7364447592907138102_npå sine styrker, men har også klare mangler. Goji har en utrolig flott kropp. Den er slank, elegant og samtidig muskuløs. Han har godt med ticking og varmen i pelsen utvikler seg jevnt. Han har et flott kileformet hode med myke fine linjer. En velutviklet hake og en myk og pen profil. Ørene er plassert godt for alderen, peker «10 på 2» og er av medium størrelse. I neste generasjon håper vi på enda litt mer størrelse på ørene da de etter standarden skal være relativt store. Goji har et utrolig sjarmerende blikk, og en dommer sa bl.a at formen var perfekt mandelformet.

Spennende planer
Vi har noen spesielt spennende planer IMG_8076for Goji i tiden som kommer, og han skal brukes til kombinasjoner vi har veldig stor tro på. De er så spennende at det er vanskelig å smøre seg med tålmodighet og vente på å se hva som blir født! Men sånn er det jo med oppdrett. Og i hvertfall når man jobber mot et mål i generasjoner. Det er tålmodighetsarbeid, det!

En sjarmerende type
Vi tror han kan være en viktig brikke i målet mot det perfekte. En ting er pga. kvalitetene hans eksteriørmessig. Men hans utrolig vinnende vesen er det vanskelig å ikke la seg sjarmeres av. Goji bor hos fórvert. Men han har vært mye på besøk hos oss, vi har besøkt han og han har blitt med oss på utstillinger. Det kommer han til å fortsette med selv når han er ferdig i avl og blir kastrert. Vi har fått en herlig fórvert som vi samarbeider utrolig godt med. Og det er utrolig viktig.

12032995_733800133418564_9075918200631200653_n
IMG_7248Gode fòrverter
Gode fòrverter er gull verdt når man jobber med målrettet avl. Vi har hatt fòrverter som har hjulpet oss i vårt avlsarbeid i alle år og vært utrolig heldige med mange fine mennesker og flotte samarbeid. De er grunnen til at vi har mulighet til å utvikle rasen. Det er flere fòrverter som har kommet tilbake når deres tidligere katt(er) fra oss har gått bort, og som gjerne ønsker å være fòrvert igjen – både på hunnkatt og på hannkatt. Det synes vi er utrolig gøy! På alle disse årene har vi vært uheldige et par ganger i valg av fòrvert, men det har gitt oss masse lærdom og har gjort oss bedre rustet til å velge personer å samarbeide med. For det er nemlig det en fòrvert-avtale handler om – et samarbeid. Det krever god kommunikasjon og tillit. Vi skal ha tillit til at de tar vare på både fòrkatten og kattunger og at vi blir orientert med eventuelle endringer og problemer. Fòrvert skal ha tillit til at vi stiller opp, veileder og følger opp under hele samarbeidsperioden. Også skal det være en glede for begge parter 🙂

12036965_733800260085218_8042664371563565709_n
Goji på utstilling
I dag har Goji vært på utstilling. Første gang i åpen klasse som betyr at han kan begynne å samle sertifikater til titler. Han fikk sitt første «cert» til tittelen Champion. Ettersom han akkurat har gått over til fertil-klassen, er han fortsatt ung og uferdig i forhold til konkurrentene. Han har fått super kritikk av de dommerne han har vært hos, og det har skjedd flere ganger at når vi setter han på dommerbordet sier dommeren; «wow – han her likte jeg!». Han har blitt BIV «beste viltfargede somali» 3 av 4 mulige ganger.

Vi ser frem til å følge utviklingen til Goji videre. Han er en spennende gutt med mye potensiale.

En kommentar om “Vår avlshann – Goji Bananah

  1. Tilbaketråkk: M-kullet snart 4 uker |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s