Gleden ved oppdrett

IMG_8070

11351124_10153301256360610_1088147550202739141_nÅ skape noe vakkert
Å drive oppdrett er gøy på mange måter. Den gleden av å skape noe vakkert er mye av drivkraften. Vi har malt oss et bilde i hode av hvordan det perfekte eksemplaret ser ut ift rasestandarden. Hvert kull er et skritt på veien, og hele veien jobber vi mot det målet.

Interessen for genetikk og avl
Genetikk er noe jeg alltid har funnet interessant. Og det å jobbe med genetikken i generasjoner finner jeg givende. Se utviklingen fra generasjon til generasjon. Kombinere katter ut ifra egenskaper. Vente i spenning helt til endelig kattungene blir født. Se resultatet. Gjennom de første ukene hender det vi har noen friske diskusjoner om hvem vi skal velge videre i avlen. Pros and cons. Hvem er teknisk best? Hvilke egenskaper trenger vi mer av? Det er alltid like spennende å se utviklingen til kattungene. Hvordan de er i tenårene og hvordan de ender opp som fullvoksne.

13993_573137856151460_7524852777859470637_nVise frem våre flotte avkom
En annen glede med avl er å vise frem de flotte avkommene våre på utstilling. Som regel vet vi på forhånd hva dommerne kommer til å si da vi allerede har gjort en formening om styrker og svakheter. Sånn blir det når man har stilt ut og avlet i mange år. Men det er gøy å få bekreftet at vi er på riktig vei og at vi avler rasetypiske katter.


Stolte over gode utstillingsresultaterCiara
Etter flere års pause startet vi opp igjen helt på nytt med vårt første kull 2013. På den korte tiden har vi oppnådd utrolig mye som oppdrettere. Vi har oppdrettet en JW og eid to. Vi har fått NOM, BIV og BIS på flere av våre avlskatter. Noen av våre kattunger fra ulike kull har blitt stilt ut, og hele syv kattunger har blitt NOM, BIV og/eller BIS. Ett av våre avkom har til og med blitt BOB. Vi har opplevd å komme i panel med alle fire fargene vi avler. Og vi gleder oss veldig til de neste generasjonene i oppdrettet vårt. Vi kommer stadig nærmere det bildet vi har malt oss i hodet.

IC (N) Kiachero Chatanya, noen NOM, en BIS og flere BIV/BIV-tot gjennom 2014. Har i tillegg oppnådd tittelen IC.Betydning:
NOM: Nominert til panel/dommerens beste
BIV: Best i sin fargevariant
BIS: Best in show
BOB: Best of the best
JW: Junior Winner (5 BIS før fylte 10 mnd.)

 


Det er utrolig gøy å ha kattunger

Samtidig som det er gøy å vente på et kull for å se resultatet av kombinasjonen, er det helt fantastisk med kattunger. Det å være med fra fødsel og følge ferden fra bittesmå nusselige nyfødte til de blir herlige boller som tar sine første skritt til de er helt apekatter og morokråker før de så flytter til sine nye familier. Denne tiden går altfor fort! Den følelsen er todelt da oppdretteren i meg gleder meg til å se hvordan de blir som voksne, mens hjertet mitt skulle ønske denne tiden varte evig. Det er en glede å følge dem i deres nye hjem og vite at de gleder sine nye familier. Se at de får det livet de fortjener og at familiene er fornøyde. Det finnes ikke noe herligere enn små søte kattunger, så det å kunne oppleve det ofte er for meg et kjempestort pluss!IMG_8637

 

Har flere gode oppdretterkollegaer
Vi er kjempeheldige som også har flere oppdrettere vi samarbeider tett med. Vi tørr å være ærlige med hverandre og vi hjelper hverandre i vurderinger og med kunnskap. Noen ganger er det lettere for en utenifra å vurdere kvaliteten da man kan se seg blind på de fantastiske personlighetene til kattungene. Man kan fort bli inhabil. Når vi er flere som aktivt avler og stiller ut somali, har vi alltid noe å lære hverandre.

GeneseeTa gjerne en titt på deres flotte katter:
NO*Stalderkattens
(N) Villkattens
NO*Øyapus
(N) Arclight’s

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s