Fargepresentasjon av fawn

Bhavana fawn
Fawn SomaliI 2003 ble norges første fawn somalijente født. Og siden den gang har det kun blitt født et lite antall i denne fargevarianten i Norge. Vi var så heldige å få eie denne vakre skapningen – en skapning som virkelig har satt sine spor.

Denne sukkersøte pudderrosa skapningen er en vakker fargevariant. Den er sjelden og vanskelig å avle frem da det kreves at begge foreldre både bærer gener for sorrel og blått. Den har en unik farge som gjør en enorm kontrast fra den typiske viltfargede somalikatten. Denne fargen er en utvanning av fargen sorrel. Som med blått og sort skyldes også dette av at pigmentkornene klumper seg sammen, og gjør at lyset reflekterer mer og pelsen vil se blekere ut.

En fawn somali har en antikkrosa ticking med pudderrosa bunn, akkurat som den blå. I sollys skinner en klar babyrosa farge fra pelsen og skiller seg fra fargen «krem» som vi kjenner til hos andre raser/katter. Med deres små søte rosa puter under føttene og deres rosa nesetipp blir de en gjennomført pudderrosa katt. Denne fargen har også skapt sine tilhengere og det er gøy å se stor etterspørsel på dilusjonsfargene, og ikke bare kun viltfarget og sorrel.

529079_296098967188685_1335835749_n CIMG2004 262288_197952943669955_1338093231_n

Reklamer

4 kommentarer om “Fargepresentasjon av fawn

  1. Det er merkelig at det ikke er født noen andre fawn somali før 2003. Det ble jo importert en fawn hannkatt fra England: GIC Crownfield’s Fawn Ian. Han er født 01.09.1987. Men jeg ser i E.R.o.S. at han bare hadde ett avkom: Aurora av Bjørkåsen, viltfarget hunnkatt, men det kan jo hende at ikke alle hans avkom står oppført i E.R.o.S. merkelig med bare ett avkom på en import…

    1. Du hadde visst rett. Vi fulgte denne importen på E.R.o.S og fant ut at han fikk et fawn oldebarn noen få år før Bhavana ble født. Men uansett er det for få av denne vakre fargen, så håper det blir flere av de fremover! 🙂

  2. Så kult at dere fant det ut, det var likevel veldig få, men saken er jo at genet måtte komme fra begge foreldrene, og det skulle vel noe til i de dagene 🙂 Sjansen for flere fawn er betydelig større nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s