Hvorfor en somalikatt?

For 13 år siden oppdaget vi Somalien. Ett ord, seks bokstaver: Målløs! Besettelsen tok oss, en slik ville vi ha. Men vi stilte oss selv spørsmålet som mange av oss gjør; hvorfor betale for en katt når vi kan få en gratis? Vi besøkte en oppdretter med kattunger av nysgjerrighet, og har aldri angret siden. For oss er det ingen over eller ved siden av. Rett og slett fordi den er den vakreste, mest omgjengelig, morsomste og mest tillitsfulle rasen (i våre øyne).

IMG_0301 Somalikatten er en lang, slank og grasiøs katt som har en semilanghåret pels. Deres utseende er eksotisk og nydelig på samme tid. Somalien er vanligvis gylden brun/aprikos med svart ticking blandet i pelsen på ryggen, noe som gir det fantastiske utseendet. Ansiktet har en brun/aprikos grunnfarge med markerte deler av både sort og lysere toner. Rundt øynene og under haken er de ofte lysere enn andre steder, mens de har en formet «M» i pannen samt streker på undersiden og på siden av øynene. De har en sort markert våtkant rundt øynene, også kalt eyeliner. Noen har også tufser på ørene.

Kroppen til en Somali skal være slank, muskuløs og akrobatiske IMG_8171 med tilsvarende ben som er lange og elegante. Halen er også ønsket at skal være i en viss lengde. Halen er i tillegg bustette og fluffy, og gjerne har de en flott krage i tillegg. Bak på bena til en Somali finner du det vi kaller støvler og bukser. Støvler betyr at den har sorte heler og bukser vil si at har en fyldig pels bak.

En Somali er kjent for å ha et godt lynne. De har ofte en mildere tone når de prater, de er oppmerksomme, reflekterte og alltid til stede i livet til sine trofaste eiere. Er det et måltid som lages får du alltid selskap (mest i håp om at en bit faller ned på gulvet). 601524_198199906978592_941846690_n

Om du ønsker litt ekstra varme på en kald vinterkveld har du nok garantert en Somali som kan holde deg varm. Ønsker du underholding, men ikke ønsker å betale TV-lisensen, har du nok underholding med å se på de ekstremt spenstige bakvendte flikk flakkene. Ønsker du å holde mus unna boden stiller Somalien opp med glede! Synes du det er kjedelig å pusse tenner alene får du gjerne selskap av en sjarmør på skulderen. Vil du ha en kjælen, sosial og aktiv katt er Somalien en rase du bør vurdere.

303712_197954060336510_1254851240_nSomalien er skjeldent agressive, og jeg vil tro at i de fleste tilfeller har det mer med oppdragelse, sosialisering og håndtering å gjøre enn gemytt. De er smarte katter, og kan fint læres til ulike triks. De lærer raskt og vet fort hva de forventer av deg.

Pelsstellet på en Somali passer ypperlig til deg som ønsker deg en langhåret katt, men ikke er glad i pelsstell. De har ikke underull, og den floker seg derfor ikke. På ryggen og skuldrene er den ofte kortere i pelsen enn på kragen, buksene og halen.

549640_189446904520559_1564499605_nHvis du ønsker en katt med et eksotisk utseende er Somalien et godt valg. Disse kattene er stilige og har veldig bra temperament.


Somalien finnes også i sorrel (rød/kanel), blå, fawn (pudderrosa) og 4 ulike sølvvarianter. For å se mer på de andre fargene, gå under «COLORS».

Om du har flere spørsmål om rasen kan du ta kontakt med oss på kiachero@hotmail.com.

flyvende somali

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s