VILTFARGET

IMG_7707

hare

De fleste som oppdager Somalien faller for det viltre utseende deres. Det er mange dyr man kan sammenligne utseende til Somalien med. Ofte brukt er gaupe, ekorn, rev og hare.

Somalien har egentlig et veldig «katteaktig» utseende, og har ingen ansiktstrekk som skiller dem stort fra andre raser. De er milde i ansiktet og er middelsstore, men har slanke og elegante kropper. Det som skiller Somalien fra andre katter er deres pels i farge og type. De har en ticket pels slik man ser i naturen hos for eksempel haren. En ticket pels betyr at hvert hårstrå har flere farger. En viltfarget Somali har en gylden aprikosbrun underfarge med sort ticking, og hvert hårstrå har minst 3 ulike fargebånd hvor tuppen er sort.IMG_5119

En viltfarget Somali har sorte tegninger i ansiktet, noe som gir dem et indianerpreg. Rundt øynene på våtkanten har de en mørk eyeliner i samme fargetone som tickingen, som hos viltfarget er sort. De er lysere rundt øynene og under haken enn på resten av kroppen. Disse kontrastene er med på å skape et preg av villdyr. Det er også ønsket med tufser på ørene, slik gaupen har.

På baksiden på leggene til en Somali finner du en pelset «bukse», og langs bakføttene har en viltfarget sorte «støvler». Putene under føttene er sorte.IMG_2651

Halen til en Somali minner om revens pjuskete og fyldige hale. Den er ofte størst og fyldigst når de er ungdyr, og gjerne hannen har noe større og flottere hale enn hunnkattene.

Pelsen hos en Somali er semilang og har ingen underpels. Den er derfor lett å holde ved like. Pelsen er kortere ved skuldre og ryggen. Mange har ofte en krage, og noen har flotte manker slik løven har.

Det er rett og slett pelsen og dens oppbygning som gjør denne rasen unik!

IMG_0741 IMG_1040 IMG_0667 050815 - Inteus 1 IMG_4464 IMG_8923

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s